Burrata met 12 Jaar Oude Balsamico Azijn

 

  • 1 pakje burrata kaas
  • 2 T van 12 jaar oude balsamico-azijn (het is de prijs waard!)
  • 3 T koudgeperste, extra vergine olijfolie (het GOEDE spul!)
  • Bestrooi met zwarte peper
  • Besprenkel met zeezout
  • 12 mooie basilicumblaadjes – meestal gebruik ik de kleinere blaadjes van de plant voor een mooier uitziend gerecht, maar gesneden in een chiffonade (dunne linten) of in kleine stukjes gescheurd werkt prima.

 

Dit is een perfect “Wow” entertainend gerecht voor bij een borrel omdat de eenvoud de grootsheid van de producten laat doorschijnen. Als extra bonus is het zo snel mogelijk om te monteren!

 

Bij het serveren van burrata leg ik de bal in het midden van een brede soepkom en snijd ik hem open met de punt van een heel scherp, kort mes, alsof het een bloem is die op het punt staat te bloeien (beginnend van het midden naar de buitenkant van de ronde kaas). Hierdoor kan het de dikkere schil gelijkmatig verdelen samen met de romige / uitgerekte vulling. Je wilt het niet overdreven snijden, of het zorgt ervoor dat de room loskomt van de uitgerekte kaas in de vulling en dat zorgt alleen voor een verminkt kaasplateau. Maar ik doe graag mijn best om de stukjes zo goed mogelijk van elkaar te scheiden, waardoor het makkelijker wordt om het op te pakken en op brood te zetten met een gebruiksvoorwerp.

 

Besprenkel vervolgens de bovenkant zo gelijkmatig mogelijk met zowel de olijfolie als de azijn. Breng op smaak met peper en zout. Leg als laatste de basilicum over het gerecht, of ‘strooi’ het van boven als het gesneden of gebroken is voor een mooiere look.

 

Serveer het met een kleine lepel zodat de gast de ongelooflijke smaken uit de olie en azijn kan halen en serveer er dun gesneden vers stokbrood van ongeveer 1 cm.

 

Bio

A native of Los Angeles, I once moved to Paris for the love of a city and less than two years later, I moved to The Netherlands for the love of a man. BUT, no matter where I have been or where I am going, it has always been about celebrating life with the people you love and enjoying delicious food & wine along the way.

Groetjes,

Campbell

Ben je benieuwd naar meer culinaire inspiratie check dan bootsforbreakfast.com