Ingrediënten

  • 2 bosjes (ongeveer 700 g) groene asperges
  • 1 hele kop radicchio in de lengte door het midden gesneden
  • 75 g feta (verkruimelde)
  • 1 citroen geperst en de “zest” met een “microplane” een zeer fijne en dunne rasp.
  • 50-60 ml ongeveer (1/4 c) olijfolie van goede kwaliteit
  • zout peper

Zorg er eerst voor dat de bodems van je asperges zijn bijgesneden. De officiële manier om dit te doen is door een asperge te buigen en waar deze breekt, moet je de rest van alle andere aspergestelen afsnijden. Maar je kan ook gewoon ongeveer 3 cm van de onderkant afsnijden in één snede die u niet zoveel wilt verspillen. Sommige mensen zijn geschokt over hoeveel ze weggooien. Maar ik gebruik de bodems ook voor soepen en bouillon.

Dan moet je wat olijfolie, z & p over de asperges wrijven om ze klaar te maken voor de barbecue. Je wilt ook 2 T olie op een bord gieten en de gehalveerde radicchio erin doen, dan omdraaien en kruiden met peper en zout. Deze salade komt ZEER snel samen, want bij een heet vuur heb je maar een paar minuten nodig om alles door te koken. Ik maak deze salade en laat hem dan op kamertemperatuur staan en serveer hem nadat alle barbecueën klaar is.

Als je vuur laaiend heet is, kun je beide ingrediënten verbranden, dus zorg ervoor dat je het op een hete, maar niet te hete kant van de grill kookt. Als je ze op de grill legt en beseft dat het superheet is, kun je ze verwijderen of gewoon op de grill blijven rollen totdat ze gaar zijn. Je wilt dat ze zacht zijn, maar toch al dente. Het kostte me ongeveer 3 minuten om mijn asperges op mijn grill te koken, maar de grills van iedereen zullen anders zijn vanwege de kolen die ze gebruiken en de hitte die ze hebben bereikt. Leg de radicchio vervolgens met de snijzijde naar beneden op de grill. Je wilt dat het net begint te verwelken door de hitte en uiteindelijk een paar mooie grillsporen achterlaat. Draai het een keer om. Verwijder het en breng ze allebei terug naar de keuken. Snijd op de snijplank alle asperges in de lengte doormidden. Snijd door de radicchio in de breedte en snijd ongeveer 1/2 cm stroken die net voor de punt stoppen.

Ik heb eerst de asperges geplateerd en de radicchio erop laten vallen. Knijp vervolgens je citroensap erover  en besprenkel de zest en de rest van de olijfolie er ook overheen. Voeg een beetje meer peper en zout toe en verkruimel de feta er bovenop.

Bio

A native of Los Angeles, I once moved to Paris for the love of a city and less than two years later, I moved to The Netherlands for the love of a man. BUT, no matter where I have been or where I am going, it has always been about celebrating life with the people you love and enjoying delicious food & wine along the way.

Groetjes,

Campbell

Ben je benieuwd naar meer culinaire inspiratie check dan bootsforbreakfast.com