Beschrijving

Wijn

Misty Cove Sauvignon Blanc

 

Domein en Wijnmaker(s)

Misty Cove | Andrew Bailey

 

Gebied

Marlborough | Nieuw-Zeeland

 

Areaal

enkele ha in eigendom | gedeeltelijk aangekochte druiven 

 

Druivenras

Sauvignon Blanc

 

Type wijn

Wit

 

Historie

Andrew Bailey is de grondlegger van het bedrijf Misty Cove en begon hiermee in 2008. In zijn vroege jeugd bracht hij vele zonnige zomers door in het eilandengebied Marlborough Sounds, waar in de ochtenden de meren omhuld waren met mistige dampen die langzaam opstegen tegen de bergen. Later vestigde hij zich in deze overweldigende valleien in het noordelijke uiteinde van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De naam van deze wijn ‘Misty Cove’ is genoemd naar de mistige meren en baaien in Marlborough Sounds. Hij trouwde een Nederlandse vrouw, Marieke waardoor de connecties met ons land vanzelfsprekend groter zijn. Samen werken zij keihard om met dit jonge bedrijf internationale allure te verwerven.   

 

Wijngaarden

De druiven zijn afkomstig uit de beste wijngaarden van Marlborough en Central Otega. In deze uitgestrekte valleien is de bodem erg arm met weinig voedingsstoffen, wat juist goed is voor de groei van de sauvignon blanc. Het klimaat is mediterraan met duidelijke invloeden van de oceaan. In de zomer zijn er lange warme dagen, maar met koele nachten waardoor de aroma’s en de zuurgraad in de druiven optimaal behouden blijven.  

 

Kelder

In de kelder gebruikt Andrew Bailey moderne technieken met hoogwaardige apparatuur. Hij combineert ‘oude wereld waarden’ met nieuwe ideeën. De druiven worden geplukt en na de persing vindt de alcoholische vergisting plaats in grote temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks.  Zijn filosofie is om wijnen te maken die je ieder moment van de dag met groot plezier met je vrienden drinkt. 

 

Geur en Smaak

In het glas een bleekgele kleur met een grasgroene tinteling, expressief en stuivend met aroma’s van kruisbessen, verse kruiden en meloen, precies zoals je van een Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc verwacht. Een sappige afdronk met passiefruit en citrus, heerlijk schonend mondgevoel!

 

Bio- Biodynamisch

Nee, conventionele wijnbouw maar met oog voor de natuur.  

 

Copyright © Maud Veldkamp 28-03-2020 18:42