Productiedetails:
Dubbel gedistilleerd,
Gist: Gist van de M-stam/biergist
Graan: Gerstemout (zwaar geturfd 50PPM)
Vattype: Volledige rijping in Palo Cortado-vaten
ABV: 46%

Deze geturfde maltwhisky heeft een prachtige kleur van oud goud en een rijk en weelderig smaakprofiel dat zijn relatieve jeugdigheid ver overtreft. De whisky drukt die typische tonen uit die je zou verwachten van een relatief jeugdige geturfde whisky met een volledige rijping op zeer zeldzame oude Palo cortade vaten. De eerste indruk is rijk. Wanneer je de whisky even de tijd geeft in je glas en de whisky schittert met zijn warme en complexe karakter. De unieke eigenschappen van deze whisky komen voort uit het gebruik van een kristalheldere wort die gedurende 7 dagen langzaam wordt gefermenteerd en de langzame distillatiemethode met het relatief vroege snijpunt. Na destillatie heeft de whisky een volledige rijping ondergaan in zeer zeldzame oude palo cortado-vaten die de whisky zijn prachtige kleur geven en bijdragen aan de rijke complexe smaak.

Proefnotities:

Kleur: donker goud

Neus: Menthol Frisheid en rokerig met rijke en warme ondertonen. Er zit een onderliggende mentholkwaliteit in de whisky die normaal gesproken wordt geassocieerd met veel oudere whisky’s. Samen met deze mentholkwaliteit valt een evenwichtige kampvuurrokerigheid van deze geturfde whisky op. Dit ontwikkelt zich tot een rijke en complexe whisky met een duidelijk citroen- en citruskarakter om de rokerige tonen van het kampvuur in evenwicht te brengen.

Smaak: Heerlijk uitgebalanceerd. Warme tonen van appel en sinaasappel en diverse andere citrusaroma’s in balans met de diepe en interessante rokerige tonen van turf.

Afdronk: Lang en licht drogend met grote complexiteit