De ongetemde schoonheid en het unieke terroir van de Priorat-regio werden het hart van de meest elitaire wijnen van Spanje met een ongeëvenaarde intensiteit en diepte van smaak. Bodega Bravo Escos ligt midden in het hart van deze unieke regio en oogst de beste producten.

“Lokale naam gegeven aan verschillende percelen met oudere wijnstokken.”

Les Camades is een wijn gemaakt van verschillende landgoederen rondom het dorp Torroja del Priorat. Het unieke terrein bestaat uit bruine leisteenbodems gecombineerd met klei-kalksteen en alluvium. De wijnstokken, ongeveer dertig jaar geleden geplant, worden verbouwd met behulp van duurzame landbouwpraktijken. Biologische certificering is in voorbereiding.

Vinificatie:
Spontane fermentatie vindt plaats in kleine voedselveilige plastic tanks van 500 l. De maceratie duurt acht tot veertien dagen. Vervolgens wordt de most geperst om de gisting te beëindigen. De wijn rijpt veertien maanden in terracotta potten van 500 liter en 225 liter Franse eikenhouten vaten.

Les Camades is de meest klassieke Priorat-uitdrukking van Torroja. Het is een rode wijn gerijpt in terracotta potten en Franse eikenhouten vaten. De wijn is kersenrood van kleur met blauwachtige randen. Aromatisch toont het in eerste instantie tonen van zwart en rood fruit, zoals bramen, wilde aardbeien, zwarte pruimen, enz. Daarna volgen aromatische kruiden uit de regio, zoals lavendel, rozemarijn, tijm, enz., en zoete specerijen. . Het combineert delicate kruidige tonen met een sterke minerale expressie. De wijn is fris en rond in de mond, met een volwassen vasthoudendheid die de mond vult, waardoor hij vlezig en sappig wordt. De zuurgraad begeleidt je richting de lange afdronk. Over het geheel genomen creëert de wijn een indruk van frisheid en warmte, zoals een midzomer-escapade.

Technische specificaties:
Druivenrassen: 50% Carignan, 35% Grenache Noir, 10% Syrah, 3% Merlot en 2% Cabernet Sauvignon

ABV: 14,5% vol. Totale zuurgraad: 4,1 g/l. PH: 3,4. Totaal zwavel: 46 mg/l. Restsuikers: 0,4 g/l.