De Melon de Bourgogne druif is kwetsbaar en moet met zorg worden beheerd. De druiven voor deze wijn worden dan ook met de hand geoogst en al geselecteerd in de wijngaard. Overigens benadrukt wijnmaker Julien Braud sowieso graag dat 80% van zijn werk in de (biologische) wijngaard gebeurt. Na de oogst wordt alleen de zwaartekracht gebruikt om de druiven die voorzichtig de pers binnenkomen niet te beschadigen. De inheemse gisten doen dan hun werk door de suiker om te zetten in alcohol, bij lage temperatuur om al het aromatische potentieel te behouden. Traditionele rijping sur lie in combinatie met battonage zorgen voor de overdracht van de aroma’s om zo de wijn een interessante complexiteit te geven.

De neus doet denken aan witte bloemen en citrusvruchten. In de mond, frisheid vergezeld van een lange minerale structuur. Een geweldige droge en minerale wijn! oegankelijk en puur, met citrus, florale tonen en in de afdronk proef je de zilte zee, zo typerend voor een Muscadet.

P.s. Muscadet wordt ook als synoniem voor Melon de Bourgogne gebruikt dus kan zowel naar de appellatie als naar de druif verwijzen.