De ongetemde schoonheid en het unieke terroir van de Priorat-regio werden het hart van de meest elitaire wijnen van Spanje met een ongeëvenaarde intensiteit en diepte van smaak. Bodega Bravo Escos ligt midden in het hart van deze unieke regio en oogst de beste producten.

“Het is een eerbetoon aan een gravure van een trap met acht treden en een kruis in het midden. De trap is uitgehouwen door de kartuizermonniken van Escaladei en staat op de rivieroever, tegenover de oude molen van Bardina.”

L’Escaleta is een wijn van een enkel Carignan-perceel in het dorp Torroja del Priorat. Het terrein bestaat uit bruine en zwarte leisteengrond gecombineerd met kleiachtige en alluviale sedimenten. De wijnstokken zijn ongeveer veertig jaar oud en worden verbouwd met behulp van duurzame landbouwpraktijken. Biologische certificering is in voorbereiding.

Vinificatie:
De spontane fermentatie vindt plaats in kleine, voedselveilige plastic tanks van 500 liter. De maceratie duurt acht tot veertien dagen. De most wordt geperst om de gisting te beëindigen en rijpt veertien maanden in terracotta amforen van 1.100 liter.

L’Escaleta is 100% Carignan en brengt het volledige potentieel van dit ras in Torroja tot uitdrukking. De wijn heeft een kersenrode kleur met blauwe accenten in het midden. De eerste krachtige aromatische indruk doet ons denken aan viooltjes. Geleidelijk verschijnen lavendel, bramen en laurier. Uiteindelijk vind je tonen van houtskool en grafiet. De mineraliteit en aardsheid worden in evenwicht gebracht met een reeks helder fruit, inheemse kruiden, bloemen en specerijen, waardoor een complexe structuur ontstaat. Het komt zijdezacht en helder in de mond. De zuurgraad breidt de smaken snel uit en verspreidt dit gevoel door de mond. Rijpe tannines smelten weg en onthullen een afgemeten potentie die het zeer aangenaam maakt om te drinken. Een vleugje rook begeleidt de lange afdronk, geaccentueerd door tonen van mediterrane kruiden en balsamicobossen.

Alcoholgehalte: 14% vol. Totaal zuren: g / l. PH: 3,3. Totaal zwavel: 59 mg/l. Restsuikers: 0,3 g/l.