DOC do Tejo ligt vrij centraal in het land. De druivenaanplant en de stijl van de wijnen zijn een weerspiegeling van die centrale ligging. Alles staat hier. Je komt Alvarinho tegen, de druif van het noordelijke Vinho Verde, maar ook de bekende rode druiven uit de Douro en Dão, zoals Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz (in deze regio overigens Aragonês ge­noemd). Naast al die Portugese druiven vind je ook nog een brede selectie internationale druiven, voornamelijk Franse. Een grote diversiteit dus. De rode draad is dat de wijnen elegant zijn en niet te zwaar, dankzij de Atlantische invloed.

Op de linkeroever van de Tejo, in het noorden van de streek, dus vrij ver landinwaarts vinden we Quinta do Casal da Coelheira. Op de zandgronden langs de terrassen van de Taag heeft Quinta do Casal da Coelheira rond de 64 hectare aan wijngaarden met de druivenrassen Touriga Nacional, Cabernet Sauvignon, Castelão, Alicante Bouschet, Aragonês, Trincadeira, Touriga Franca en Syrah. Voor de witte wijnen Verdelho, Fernão Pires, Arinto en Chardonnay.

Naast de 64 hectare aan wijngaarden heeft deze quinta verder nog rond de 180 hectare aan landbouwgronden en bossen. De landschapsdiversiteit van de landerij heeft ervoor gezorgd dat er diverse wildsoorten leven, zoals wilde eend, everzwijn en met name konijnen. Hier dankt dit wijnhuis ook haar naam aan, Casal da Coelheira is namelijk Portugees voor konijnenhok.

Het landschap is divers en uitermate geschikt voor de teelt van druiven. De zandgronden waarop de wijnranken zijn aangeplant behouden slechts kleine hoeveelheden water, waardoor de planten ieder jaar enorme inspanningen moeten leveren om tot deze waterreserves te komen. Dit resulteert in minder bladgroei en meer geconcentreerde druiven.

De eigenaar en oenoloog Nuno Falcão Rodrigues is erin geslaagd een aantal prachtige wijnen te maken, die veelal op internationale wijnconcoursen in de prijzen vallen.

De Casal da Coelheira Tejo Tinto (2017) is een rode wijn die de filosofie van de Quinta goed weerspiegelt. Deze wijn is een blend van 3 druivensoorten die ieder hun eigen rol vervullen. Touriga Nacional zorgt voor de aroma’s, Touriga Franca zorgt voor de kracht en uitbundigheid en Alicante Bouschet maakt het af met al zijn structuur en intensiteit waarin de invloed van het terroir te herkennen is.

Deze wijn is zeer elegant en soepel, met tonen van balsamico en rood fruit. De perfecte combinatie voor kazen, pasta’s of vleeswaren. Deze wijn is 100% vegan.