Brunello Officium is het resultaat van zorgvuldig organoleptisch onderzoek naar sangiovese grosso en een zorgvuldige teelt van deze druif in een bepaald gebied van Montalcino, waar de bodem rijk is aan fossielen, mergel en kalksteen, en een medium kleiachtig mengsel met kalksteen en tufsteenachtige leisteen heeft. De wijn wordt gefermenteerd in stalen vaten met geselecteerde gisten en 20 dagen gemacereerd met continu overpompen en delestage. Dit wordt gevolgd door een lange rijping in grote vaten en een daaropvolgende rijpingsperiode in cement en staal. Door de oorsprong van de Sangiovese Grosso druif heeft Officium een granaatrode kleur. In de neus is het de geur van kruiden, bessen en klein rood fruit, terwijl het in de mond fris en knapperig is, met gepolijste tannines en een lange balsamico-afdronk.

Geur Aroma’s van klein rood fruit, bessen en kreupelhout en kruiden zoals jeneverbes, lichte bloemennuances en hints van zoethout en zwarte peper.
Smaak Crispy en fris, medium-bodied, met een goede zuurgraad en goed geïntegreerde tannines. Mooie afsluitende smaken van balsamico en pittige tonen.
Serveersuggestie Rood vlees, gestoofd vlees en wild, oude en blauwe kazen.