De naam Carpinus is een verwijzing naar de grootste wijngaard die de familie Bai in het bezit heeft en refereert aan de veelvuldig aanwezige haagbeuken. De stijl wijnen die ze hier produceren is moderner dan de meeste wijnen uit de regio zonder de authenticiteit voor de streek en haar tradities uit het oog te verliezen. Dit is niet zo vreemd aangezien Istvàn en Edit, broer en zus, ruime ervaring hebben opgedaan bij diverse bedrijven in binnen en buitenland. Istvàn is verantwoordelijk voor de productie van de witte wijnen en Edit voor de productie van deze Aszu. De wijngaarden zijn voornamelijk aangeplant op het zuiden- en zuidwesten met het autochtone druivenras furmint. De complexe samenstelling van de bodems bestaat naast klei uit vulkanisch gesteente waaronder turfsteen andesiet, daciet en geërodeerd löss.

Het woord Hongaarse woord ‘Aszu’ betekent ‘geconfijt’, en verwijst naar de door edele rot aangetaste druiven met een hoog suikergehalte die handmatig, druif voor druif, geplukt worden. Vervolgens worden deze druiven toegevoegd aan 136 liter droge basiswijn. Afhankelijk van de hoeveelheid Aszu druiven krijgt de wijn haar puttonyos. Om een Tokaji Aszu 5 puttonyos te maken wordt het equivalent van 5 puttonyos toegevoegd aan de droge basiswijn. Een puttonyo is een speciaal Hongaars vat waar 20 a 25kg druiven in gaat.

De wijn heeft gerijpt voor 24 maanden op Hongaarse eiken vaten. Intense neus met citrus fruit, honing en verfijnde specerijen. In de mond rond, vol en harmonieus met een goede balans tussen de suikers en de zuren. Prachtige gekonfijte sinaasappel in de afdronk. Het summum van zoet – zuur balans overgoten met een schitterende complexiteit!