Weingut Kolkmann is een klassiek familiebedrijf in een modern jasje. Twee generaties Kolkmann bewerken nu 45 hectaren wijngaard in het bekende wijngebied Wagram. De wijngaarden worden sinds een aantal jaar consequent gecultiveerd volgens ecologische principes, herbiciden worden volledig vermeden, bemesting is biologisch – enerzijds om het natuurlijke evenwicht te behouden, anderzijds om nog levendiger en diepere wijnen te creëren. De officiële biologische certificering zal binnen afzienbare tijd afgerond worden.

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van eigen wijngaarden die speciaal geselecteerd zijn voor het verbouwen van Pinot Noir. Na de gisting in roestvrijstalen opslagtanks, rijpt de wijn 12 maanden in Bourgondische vaten van 225 liter van Maison Louise Latoure (80% gebruikte en 20% nieuwe vaten om precies te zijn).

Granaatrode kleur. De veelzijdige smaak doet denken aan rode bosbessenjam en pure chocolade maar ook aan fijne kruiden. Deze wijn is sappig met levendig kersenfruit, aangename goed geïntegreerde tannines en een chocolade-achtige afdronk.

Het bekende Duitstalige wijnblad Fallstaf waardeerde deze wijn met 90 punten, hetgeen een bijzonder goede score is in deze prijsklasse.