Barón de Ley is gevestigd in Rioja, de meest gevierde wijnregio van Spanje. Gehuisvest in een eeuwenoud klooster, waar de monniken meer dan 500 jaar geleden al wijn maakten, werd Barón de Ley in 1985 opgericht.

Na de oogst en handmatige selectie van de druiven ondergaat deze wijn een alcoholische gisting in onze roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur, waarbij wordt gezocht naar een evenwicht tussen extractie en behoud van aroma’s.

Deze Reserva rijpt minimaal 20 maanden in eikenhouten vaten en rijpt vervolgens in de fles tot hij zijn volheid heeft bereikt.

De kleur van de wijn is robijnrood. In de neus domineren aroma’s van rood fruit en zoete kruiden maar ontwaar je op de achtergrond hints van balsamico. De smaak is krachtig en vol maar heeft ook een aangename zachtheid. De afdronk is lang en romig waarbij het rood fruit duidelijk aanwezig is en gecomplementeerd wordt door houttonen.

Deze Crianza Reserva scoort bij beoordelingen door de welbekende internationale recensenten steevast meer dan 90 punten.