De druiven voor deze rode blend, te weten Cabernet Sauvignon , Merlot en Cabernet Franc komen van 3 wijngaarden met een uniek terroir gelegen op de hellingen van de Simonsberg. De wijnstokken in alle drie de wijngaarden zijn druppelgeïrrigeerd en uitgelijnd op een 5-draads Perold systeem. In de bodem treffen we onder andere verweerd graniet aan.

De druiven worden in kleine batches gefermenteerd in open vaten waarbij er 30 dagen contact is met de droesem. Het vrij uitlekkende sap gaat in vaten van Frans eikenhout, waar het 18 maanden rijpt. Deze aanpak is in lijn met de filosofie achter de Collection range die gericht is op minimale interventie tijdens het wijnbereidingsproces, waarbij de wijnen de kans krijgen om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen.

Het resultaat is vol en complex. Levendig rood fruit en cassis uit de Cabernet Sauvignon gecombineerd met hints van het tabaksblad en paprika en vanille tonen. Explosieve en evoluerende aroma’s van rijpe zwarte bessen, leer en potloodschaafsel worden gevolgd door hints van cederhout en cassis. De smaak is vol met donker fruit en pepermuntchocolade, naast zachte tannines en een fluweelzachte finish.