De Pfalz is het wijnbouwgebied in Duitsland dat wat zuidelijker is gelegen, waardoor de wijnen meestal meer zon hebben gehad en daardoor wat voller en rijker in de smaak zijn. Weingut Bergdolt werkt volgens de principes van duurzame wijnbouw en gebruikt geen pesticiden en insecticiden. Ze zijn in de overgangsfase naar biologische wijnbouw en over drie jaar gecertificeerd. De kwaliteit van de wijnen wordt bewaakt door lage opbrengsten, rijp te oogsten en een strenge selectie bij de druiven toe te passen. De wijnstokken zijn 30 tot 40 jaar oud en staan op lössbodem.

De druiven worden met de hand geplukt met zo min mogelijk ingrijpen in het vinificatieproces in de kelder. Vergisting vindt plaats in temperatuur gecontroleerde tanks om zoveel mogelijk alle aroma’s in de wijn te bewaren. Daarna rijpt de wijn nog 18 maanden op gebruikte barriques.

De wijn heeft een helderrode kleur met in de geur rijpe, sappige kersen, zwarte bessen en een hint van jonge framboos. Een pittige aanzet met krachtig fruit van kersen en aalbessen omlijst door een rijpe tanninestructuur.