De wijnwereld conservatief noemen is een eufemisme. Om als nieuwkomer een plek te verwerven met een eigen vernieuwende stijl is dan ook bijzonder lastig. Het team achter RedHeads Studio in Australië is het gelukt. De aanpak van dit wijndomeinen is gericht op het maken van wijnen met een ziel, karakter en persoonlijkheid, hetgeen zowel in de wijn als op het etiket naar voren komt.

RedHeads Studio is opgericht door een groep jonge wijnmakers, die hun eigen wijndomein zijn gestart in McLaren Vale, Australië. Over hun missie zeggen ze zelf “A free-spirited, movement liberating the best grapes from the premium labels to make wines with soul, character and personality”.

De Syrah komt uit McLaren Vale, uit een single vineyard met stokken van 30 jaar oud. De druiven worden met de hand geplukt en in de kelder gesorteerd. De Syrah en Viognier vergisten samen in open vaten. Dat duurt 15 dagen, waarbij de ‘hoed’ (de bovendrijvende druivenschillen) twee keer per dag naar beneden wordt geduwd voor meer kleur, smaak en extractie. De wijn rijpt 14 maanden in eikenhouten vaten. De Coco Rotie is een mooie donkerrode wijn. In de smaak komen frambozen, blauwe bessen, ceder, donkere chocolade en abrikoos naar boven. De tannines zijn zijdezacht. De Coco Rotie is de best beoordeelde wijn uit de online proeverijen die De Ware Jacob sinds maart 2020 organiseert.