Wagram is pas sinds 2007 de officiële naam van het Oostenrijkse wijnbouwgebied waar wijnhuis Kolkmann zich bevindt. Dit gebied heette voorheen Donauland. De Donau stroomt namelijk midden door het gebied. De geologische en klimatologische omstandigheden maken Wagram tot een ideaal typisch wijnbouwgebied. De bodem – een stuifmeel van löss aan de oevers van de oerzee – is rijk aan fossielen en mineralen. Daarnaast is er de invloed van het klimaat met zeer warme zonnige dagen is in wisselwerking met de koele nachten. Deze omstandigheden geven de wijnen hun eigen unieke kenmerken.

De druiven voor deze wijn komen uit de Kolkmann wijngaarden op een van de beste locaties in Gösing am Wagram – Ried Essenthal. Chardonnay en Pinot Blanc worden apart geoogst en geperst. Nadat het sediment is neergedaald, wordt het kale sap in de fermentatietank gepompt en gefermenteerd met toevoeging van gistvoedingsstoffen en gist. Chardonnay en Pinot Blanc worden afzonderlijk gefermenteerd in stalen tanks en na rijping gecombineerd tot een cuvée. Deze Burgunder vom Löss rijpt nog 15 weken op de fijne droesem.

Deze fraaie wijn valt allereerst op door het rijke Chardonnay boeket in de neus. Rijp geel fruit zoals honingmeloen en mandarijnschil. In de afdronk versmelten het nootachtige boeket van Pinot Blanc en het fijne smaakprofiel met boterachtige hints van Chardonnay tot een zeer zachte, elegante wijn.