Van Weingut Zehe Clauss kom je verschillende wijnen tegen in ons assortiment. Dit is het logische gevolge van een langdurige warme band tussen Marcus en De Ware Jacob maar vooral ook vanwege de uitstekende prijs/kwaliteit van al zijn wijnen. Allemaal biologisch en allemaal eigen import bovendien.

Deze Blanc de Noir is een rosé wijn van blauwe druiven. Doordat de schillen vrijwel direct na het persen van de druiven worden verwijderd, wordt de wijn van de spätburgunder (ofwel de pinot noir) niet rood, maar rosé van kleur. De stokken staan op diepe lössgronden en de druiven rijpen op de zonovergoten hellingen in Rheinhessen en worden behoedzaam en duurzaam gevinifieerd. Deze biologische gemaakte wijn is gemaakt van volledig gerijpte druiven waarbij het moment van oogsten cruciaal is (maar laat dat maar aan Marcus over!).

Een rosé met een veelzijdig aroma en een krachtige smaak met plezierig fruit en een frisse aanzet in de mond. Beetje aardbei maar ook kruidig. De afdronk is krachtig met mooi zacht zuur en mineraliteit.