De wijngaarden van de familie Mardon bevinden zich in Oisly, een subappellatie binnen het veel grotere Touraine (Loire). Het wijnhuis is aangesloten bij de groep Terra Vitis, die een natuurvriendelijke wijnbouw zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen nastreeft.

Het productieproces van De Gamay is er helemaal op gericht om het frisse fruitige karakter van deze druif te behouden voor de wijn. Dus geen houten vaten maar RVS tanks. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een methode die bekend staat als macération carbonique. De macération carbonique (maceratie onder koolzuur) is een moderne wijntechniek waarbij de druiven vóór de alcoholische hoofdgisting ongeplet in een afgesloten vat gaan. Door extra toegevoegd koolzuurgas kunnen de druiven een periode rijpen zonder contact met zuurstof. Hierbij stopt de natuurlijke plantenademhaling van de druif (door zuurstofgebrek) en treedt een autolyseproces op waarbij de druif zichzelf onder invloed van de eigen celenzymen verteert. Door deze techniek komt het aroma beter tot ontwikkeling. De druif breekt onder het gewicht op een gegeven moment spontaan open waarna alsnog de normale alcoholische gisting begint. Zijn de suikers eenmaal vergist, dan vindt nog een malolactische gisting plaats die de wijn stabiliseert.

Deze techniek wordt vooral toegepast met de blauwe druivensoorten Carignan, Gamay en Grenache noir. Wijnen die op deze manier gemaakt worden, zijn sneller op smaak, erg fruitig maar duidelijk minder lang houdbaar. Gewoon jong drinken dus.

Deze Gamay is een fruitige, droge wat lichtere rode wijn, die ook heel goed licht gekoeld gedronken kan worden (de producent raad 12 graden aan als ideale drinktemperatuur). Rood fruit, wat zwarte kersen en een hint van aalbessen. Lekker als aperitief maar ook goed te combineren met gegrilde groene asperges, gegrilde kip of charcuterie.