De druiven voor deze natuurwijn zijn afkomstig van 45 tot 80 jaar oude wijngaarden in Naousa, Amyntaio en Rapsani die beheerd worden door gepassioneerde wijnboeren.

De vinificatie vindt plaats in amforen van klei en betonnen tanks, terwijl de langzame gisting gepaard gaat met een gecontroleerde extractie om de gewenste balans en intensiteit van de aroma’s, kleur en smaken te bereiken. De wijn rijpt 6 maanden in amforen en grote oude vaten. De wijn wordt niet gefilterd en er wordt geen sulfiet toegevoegd. Een prachtig voorbeeld van hands-off wijn maken volgens oude traditionele technieken gecombineerd met de knowhow van vandaag.

De verfijnde neus overtuigt vanaf het eerste moment met tonen van zwarte kersen, granaatappel en kruisbes die harmonieus samengaan en aangevuld worden met aroma’s van bloemen en enkele kruidige tonen.
De complexiteit van de neus zet zich voort in de sappige mond met een elegante dichtheid. De fluweelzachte tannines en de lange, fruitige afdronk maken het feest compleet!

Uitstekende combinatie met gevogelte (bv parelhoen), ribs, diverse kazen, charcuterie, pâté en de Aziatische keuken.

Decanter’s expert panel schreef over deze wijn:
“Puurheid in een fles! Deze ‘rauwe’ uitdrukking van Xinomavro gooit alle
compromissen omver door de top van complexiteit en finesse te bereiken.”