De familie Masi is een wijnbouwfamilie in hart en nieren en maakt al wijn in de Chianti-streek sinds 1900. Het wijnhuis ligt in het bekende wijndorp Rufina, waar ze Chianti, Chianti Riserva en een aantal modernere stijlen maken.

Paolo Masi behoort tot de 3e generatie van wijnmakers. Afgestudeerd oenoloog aan de universiteit van Florence. Paolo hangt de visie van zijn grootvader aan: mooie wijnen maken met vriendelijke prijzen, met respect voor de tradities in de streek. Daarom wordt er hoofdzakelijk gewerkt met Sangiovese.

De druiven komen uit de beste wijngaarden van Chianti, met name uit de omgeving van Rufina. Paolo Masi werkt hiervoor samen met de plaatselijke wijnboeren. De vinificatie volgt de traditionele stappen voor rode wijn en wordt voltooid in RVS tanks.

In de neus rode bessen, kersen en bloemige tonen. Deze wijn heeft een mooie robijnrode kleur en is fruitig met tonen van bramen en kersen in de smaak, mooi in balans met de zachte tannines. Deze wijn wordt gemaakt om jong gedronken te worden maar kan ook een aantal jaar bewaard worden.

Beoordelingen
Gilbert & Gaillard International Challenge (2021) Gold medal (jaargang 2020)
Luca Maroni (2021) 92/100 (2019)