Velenosi Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico is een krachtige en elegante witte wijn afkomstig uit de DOCG Verdicchio dei Castelli di Jesi in de Marche regio, Midden-Italië. Geproduceerd door wijnhuis Velenosi, blinkt deze wijn uit in complexiteit en finesse, kenmerkend voor de beste Verdicchio.

Gemaakt van 100% Verdicchio druiven, afkomstig van geselecteerde wijngaarden in de Castelli di Jesi, verleidt de Velenosi Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico uw zintuigen met een strogele kleur met glinsterende goudkleurige reflecties, die de kracht en rijkdom van de wijn weerspiegelt en een intense en complexe neus die u meeneemt naar de geuren van Le Marche. Denk aan rijpe perzik, abrikoos, citrusvruchten (grapefruit, limoen), honing, amandel en delicate hints van salie.

De wijn vult uw mond met een krachtige en minerale sensatie. Rijke aroma’s van rijp fruit, citrus en honing verstrengelen zich met hints van vanille en geroosterde amandelen, terwijl een perfecte balans tussen zuren en mineraliteit zorgt voor een lange, afdronk.

De Velenosi Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico rijpt op lie in roestvrijstalen tanks en een gedeelte op hout, wat de wijn complexiteit en finesse geeft.