D’Arenberg heeft een lange historie. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne 78 hectare Milton wijngaarden in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van D’Arenberg is gebleven. D’Arenberg heeft zich in de loop der jaren veelvuldig gewaardeerd gezien met internationale onderscheidingen waaronder de “Wine Company of the Year” award. D’Arenberg is in conversie richting biologische wijnbouw!

The Dead Arm Shiraz is één van de mooiste Shiraz wijnen ter wereld en gemaakt van één-armige oude wijnstokken. “Dead Arm” is een wijnstokziekte veroorzaakt door de schimmel Eutypa Lata die willekeurig wijngaarden over de hele wereld aantast. Vaak worden aangetaste wijnstokken ernstig gesnoeid of opnieuw geplant. De ene helft, of een ‘arm’ van de wijnstok, wordt langzaam teruggebracht tot dood hout. Die kant is misschien levenloos en broos, maar de druiven aan de andere kant vertonen een verbazingwekkende intensiteit.

Decanteren van deze wijn wordt ten zeerste aanbevolen om zijn ware potentieel te bereike. Aanvankelijk hartig en aards (shiitake-paddenstoelen, geroosterd vlees en boetseerklei) maar door de toevoeging van lucht tijdens het decanteren onthult zich een rijkdom aan zoet zwart fruit. De smaak biedt bramen, pruimen en moerbeien. De zoetheid wordt gecompenseerd door een scala aan houtachtige kruiden en umami-tonen.

Hoewel deze wijn aangenaam is in de jeugd, zal verdere flesrijping de wijn goed doen. De aanzienlijke structuur en diepte zullen ervoor zorgen dat de fruitkarakters zich in de loop van de tijd ontwikkelen, meer complexiteit onthullen en een mooie spanning opbouwen.