De wijn heeft een intens donkerpaarse kleur met in de neus aroma’s van rijp fruit zoals bosbessen, bramen, pruimen en zwarte kersenjam. In de mond komt dat herkenbare rozijntje naar voren samen met een licht karakter van vanille en karamel. Een lange afdronk waar je nog lang van blijft genieten!

In een landschap van glooiende heuvels in Sant’ Ambrogio, achter de vlakte van Verona, liggen de wijngaarden van Zenato waar corvina, rondinella en oseleta groeien. Deze mix van druiven wordt gebruikt om de koning van de wijn in Veneto te maken, de overheersende Amarone. Van dezelfde druiven wordt ook de Ripassa gemaakt. Het wijnbouwgebied Veneto heeft een continentaal klimaat, dat wil zeggen hete zomers en koude winters.

De Ripassa is een bijzondere wijn en heeft vele gelijkenissen met de Amarone, want de most van de Amarone wordt gebruikt en toegevoegd aan het sap van de Ripassa. Deze ondergaat hierdoor een tweede vergisting. Hierdoor krijgt de wijn een kleine verhoging in het alcoholpercentage en de wijn wordt geconcentreerder in kleur en smaak. De wijn rijpt daarna nog 18 maanden in grote eikenhouten vaten.

De Ripassa van Zenato heeft een intens donkerpaarse kleur met in de neus aroma’s van rijp fruit zoals bosbessen, bramen, pruimen en zwarte kersenjam. In de mond komt dat herkenbare rozijntje naar voren samen met een licht karakter van vanille en karamel. Een lange afdronk waar je nog lang van blijft genieten!