Château Carignan is een prachtig landgoed geworden van 150 hectare, waarvan 65 hectare beplant met uitzonderlijke wijnstokken. Gelegen op enkele kilometers van Bordeaux, op de “Rechteroever”, in Carignan-de-Bordeaux, produceert Château Carignan wijnen van wijnstokken die krachtig groeien op de klei-kalksteenhellingen bedekt met steenachtige rivierafzettingen en op het zuiden en zuidwesten gericht zijn. Het grootste deel van de wijngaard is beplant met Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.

Deze Carignan Cadillac Bordeaux Rouge is een typische Bordeaux blend op basis van 80% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon en 10% Cabernet Franc. De druiven worden geoogst bij optimale rijpheid waarna een malolactische gisting in roestvrijstalen tanks volgt. De wijn rijpt daarna 12 maanden in houten vaten.

De neus is complex en drukt een mooie diversiteit aan aroma’s van zwart fruit uit. De mond biedt een concentratie van zwart fruit zoals zwarte bessen, bramen en een paar vleugjes cacao en kruiden. Een evenwichtige en zeer aangename wijn. Geniet ervan bij ongeveer 15-18 ° C. Deze wijn kan nu gedronken worden of tot 10 jaar na de oogst bewaard worden.