De visie van het Casa Rojo team is behoorlijk uitgesproken: “Een wijn moet een maximale expressie zijn van de bodem, de druiven, het locale klimaat.” Spanje ́s geografie, de klimaatverschillen en de vele grondsoorten maken het land ideaal om wijnen te produceren van zeer uiteenlopende karakters. Casa Rojo werkt met lokaal-regionale druiven en gisten en creëert zo een serie van unieke wijnen die typisch is voor wat Spanje te bieden heeft. Elke Spaanse regio heeft immers zijn eigen typische druiven, bodem en microklimaat.

Het streven naar perfectie gaat zelfs zo ver dat elke wijn een eigen passende fles en exclusief design heeft gekregen. Een design waarin het karakter van de wijn wordt weergegeven. Sterker nog: elk jaar wordt het ontwerp van elke wijn aangepast. Zo heeft de Macho Man er in de loop der jaren een baard en een tatoeage bij gekregen.

Casa Rojo Macho Man is gemaakt van 100% Monastrell, een druif die de zomerse hitte in Zuid Spanje goed kan verdragen. De wijn is rijk, stoer en krachtig maar 5 maanden houtrijping geeft de wijn ook een subtiele zachtheid.