Château de Sales ligt in het noordwesten van de appellatie Pomerol. Met 47,6 hectare (117 acres) met wijnranken van de 90 hectare (222 acres) waaruit het landgoed bestaat, is het de grootste wijngaard in de Pomerol-appellatie. Met uitzondering van drie hectare (7 acres) die verloren gingen tijdens de Franse Revolutie, zijn de eigendomsgrenzen dezelfde als in 1578.

Het merendeel van de wijnstokken is Merlot (73%) die, gecombineerd met Cabernet Sauvignon (15%) en Cabernet Franc (12%), volledig tot uitdrukking komt in een terroir van grind en warmtevasthoudend zand dat ook ijzeroxide bevat. Gemiddeld bedraagt de plantdichtheid 5.900 wijnstokken per hectare.

Deze Pomerol is samengesteld uit 72,5 % Merlot, 15 % Cabernet Sauvignon en 12,5 % Cabernet Franc. De druiven worden bij aankomst in de wijnmakerij gesorteerd, waar ze zorgvuldig worden ontsteeld en lichtjes worden geplet en vervolgens worden gefermenteerd in betonnen tanks met temperatuurregeling. Alcoholische gisting wordt gevolgd door een periode van maceratie, voor een totale fermentatietijd van ongeveer drie weken, afhankelijk van de partijen en druivensoorten. De wijn rijpt 12 maanden in eikenhouten vaten, waarvan 15-20% jaarlijks vernieuwd wordt.

Een aantrekkelijke karmozijnrode wijn met een verfijnde en complexe neus met aroma’s van rijp
fruit met subtiele eikentonen. Mooie opbouw waarbij de elegante aanvang overgaat in full body. Het uitgebalanceerde middenpallet onthult vooral rijke rijpe fruitsmaken van zwarte bessen en zwarte kersen, leidend naar een lange afdronk ondersteund door verfijnde, zijdezachte tannines.