De druiven komen van Finca a Viñoa gelegen in de Avia-vallei onderdeel van de wijnregio Ribeiro (Galicië). Hier vinden we 12 hectare wijngaarden op spectaculaire terrassen omheind door granieten muren op een van de historische hellingen van de Avia-vallei. De oriëntatie is zuid, zuidoost en zuidwest dus een goede blootstelling aan de zon. De bodem bestaat uit granitisch zand en leisteen.

De druiverassen die gebruikt worden voor deze wijn zijn Treixadura (90%), Godello (3%), Albariño (5%), Loureiro (2%). De wijngaard staat onder strenge controle. Handmatige oogst in dozen van 15 kg, onmiddellijk transport naar de wijnmakerij waar de druiven worden onderworpen aan temperatuurcontrole door ze in een koude kamer op 5ºC te plaatsen. Nauwgezette selectie op een vibrerende tafel (tros voor tros). Ontstelen en macereren van hele druiven vóór pneumatische persing. Scheiding van most. Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur. Rijping op de fijne droesem gedurende 12 maanden. Eenmaal gebotteld wordt de wijn nog gedurende 12 maanden op fles bewaard voor een goede rijping.

Aantrekkelijke gele kleur met goede tranen. De neus biedt frisse en intense bloemige aroma’s (oranjebloesem, kamille), tonen van witte pruimen en lychee, rijpe citroenschil en gekonfijte mandarijn, herinneringen aan aromatische kruiden, riviersteen en bronwater, fris en rijp.

In de mond sensaties van sappig steenfruit (mirabel), hints van citroengras, kamperfoelie. Mooie minerale tonen. Vol, droog en evenwichtig.

Drink deze wijn bij tartaar van rode tonijn, gegrilde zeevruchten zoals kreeft of vette vis zoals gebakken zeebrasem. Of ga voor een regionale match met gerijpt galicisch blond rundvlees.