De grindgrond in de wijngaard heeft een ondergrond van klei- en granietafzettingen. De koele klei houdt vocht vast terwijl het graniet zorgt voor mineraliteit en ruggengraat. 2020 was opnieuw een uitzonderlijk goed jaar voor de Petite Syrah van Simonsberg. Deze variëteit staat bekend om zijn intense kleur en rijke tannines.

Met de hand geplukte druiven worden in kleine partijen gefermenteerd met minimale interventie als uitgangspunt. De rijping geschiedt in gebruikte 225 liter vaten van Frans eikenhouten en duurt 16 maanden. De volle smaken en de mooie gelaagdheid voortkomend uit de natuurlijke textuur van Petite Sirah maken het mogelijk om deze wijn te laten ouderen.

In het glas vertoont deze Petite Sirah aroma’s van rijpe pruimen en hartige zwarte olijven, gevolgd door smaken van bosbessen compote, hints van witte peper en vanille. Deze wijn biedt een vol mondgevoel met een elegante structuur en evenwichtige zuurgraad die uitmondt in een lange afdronk. De onderliggende subtiele kruidigheid complementeert deze volle wijn met duidelijk aanwezige tannines.