Vanuit het niets hebben Chris en Andrea in tien jaar tijd wijn uit Swartland op de kaart gezet. Hun wijnmakerij werd al tweemaal tot ‘Winery of the Year’ verkozen en de recensies zijn lovend!

Chris Mullineux begon zijn leven in de wijn met het bestuderen van diverse Zuid-Afrikaanse topwijngebieden, om daarna zijn licht op te steken in Frankrijk en California. Chris en Andrea kwamen elkaar tegen in Chateauneuf. Niet lang daarna besloten ze neer te strijken in Swartland (zie kaartje boven) en samen wijn te gaan maken.

Kloof Street wordt gemaakt op Roundstone gelegen op de zuidwestelijke hellingen van ‘Kasteelberg Mountain’. De wijngaarden worden beplant met bodembedekkers om erosie te beperken en organische voeding terug te geven aan de bodem. Ook loopt er Nguni vee rond op de hellingen.

De druiven voor de Chenin Blanc komen van enkele wijngaarden rondom Riebeek Kasteel waar deze druif prima gedijt. Deze witte wijn is een frisse, goed gebalanceerde en soepel drinkbare wijn met een geur van citrusfruit, perzik en groene appels en met een mineralig-frisse smaak van appel en peer. Lekker sappig.