Het wijngoed Rudi Rüttger kent een lange geschiedenis want al vanaf 1643 heeft de familie zich in de wijnbouw verdiept. Het domein is gelegen in het pittoreske dorp Neuleiningen. De jonge wijnmaker Rudi Rüttger heeft inmiddels het bedrijf overgenomen van zijn vader Heinrich en werkt met hart en ziel in de wijngaarden en de kelder. Het domein wordt onder zijn leiding gemoderniseerd en het is zijn ambitie om internationale bekendheid te verwerven met zijn onmiskenbare karakteristieke wijnen.

De wijngaarden liggen allemaal binnen een kilometer van het Weingut. De bodem verschilt per wijngaard. Bij Feuermännchen is de bodem rijk aan zandsteen, wat perfect is voor Riesling, terwijl de Grauburgunder het beste gedijt op de kalksteen van Sonnenberg.

De druiven voor deze Spätburgunder komen van de wijngaard Neuleininger Sonnenberg waar zowel oude stokken als nieuwe aanplant te vinden zijn. De druiven voor deze wijn komen van de jonge stokken die hier op een kalkrijke bodem groeien. De druiven vergisten voor 80% in roestvrijstalen tanks en voor 20% op oude eikenhouten vaten wat meer complexiteit aan de wijn geeft.

Deze Spätburgunder heeft een lichte rode kleur en biedt in de neus aroma’s van blauwe bessen, kersen en wat kruidigheid. In de mond een mooie balans tussen de zuren en de zachte tannines, heerlijk soepel drinkbaar.