Caprasia is Iberisch voor “het land van de geiten” en verwijst naar de tijd waarin wilde geiten vrij rond liepen in dit gebied. De druiven voor deze wijn komen van wijngaarden in de regio Utiel-Requena, circa 80 kilometer landinwaarts vanaf de Middellandse Zee. Deze regio leent zich uitstekend voor wijnbouw door de diversiteit van de bodems en de vele zonuren in combinatie met de verfrissende invloeden van zee en hoogte (tot 900 meter boven zeeniveau).

Deze wijn is geen 100% Chardonnay maar een blend van Macabeo en Chardonnay. De druivensoorten worden apart gevinifieerd. De fermentatie van de Macabeo vindt plaats in roestvrijstalen vaten waarbij gedurende enkele dagen sprake is van contact met de droesem. De Chardonnay ondergaat 4 maanden rijping in nieuwe Franse eik vaten. Na samenvoeging zorgt Macabeo voor een minerale en witfruitige frisheid terwijl de gerijpte Chardonnay de wijn structuur en lengte geeft.

De kleur houdt het midden tussen bleke stro en citroen en is helder en briljant. De neus biedt een
uitgesproken aromatische intensiteit van tropisch fruit, witte bloemen en toast van vatrijping. Medium body met rijke aroma’s door de houtlagering die gewicht en volume toevoegen aan het palet. Sappige rijpe ananas en tropisch perzikaroma’s, verfrissende zuren en een aanhoudende fruitige afdronk.