Bodegas Comenge ligt zelf niet in Rueda maar in het naastgelegen Ribera del Duero waar men Tempranillo druiven verbouwt voor de productie van rode wijnen. Deze Bodega maakt echter ook een bijzonder fraaie biologische Verdejo. De druiven voor deze Comenge Rueda Verdejo komen van wijngaarden van meer dan 80 jaar oud van kleine wijnboeren in het nabijgelegen Rueda.

Na de handmatige oogst en het persen van de trossen fermenteert de most op lage temperatuur in een roestvrijstalen tank. De alcoholische gisting wordt uitgevoerd met wilde gisten waarna de wijn drie maanden rust op de fijne droesem. Het resultaat is een wijn met een bleke geelgroene kleur, die bijzonder intens is met sappige aroma’s van bloemen, exotisch fruit en een wat citrus en anijs op de achtergrond. Deze spannende balans maakt het tot een onderscheidende wijn. De zuren zijn prachtig in balans met de volle smaak.

De Guía Peñín, de beroemdste en belangrijkste wijngids van Spanje, waardeerde een eerdere jaargang van deze wijn eerder met 90 punten, hetgeen staat voor excellente wijn.