De wijnbouwtraditie in het gebied aan de rivier de Nahe en de zijrivieren Glan en Alsenz gaat tot 2.000 jaar terug. De hoge Hunsrück geeft de nodige beschutting tegen koude wind en zorgt daardoor voor milde temperaturen en veel zonneschijn, een uitstekend klimaat voor de wijnbouw. De druivenstokken groeien op leisteen, vulkanische porfierbodems, löss of leem. Dit zorgt voor grote verscheidenheid in de wijnen.

Wijnmaker Ulrich Lorenz is sinds 2006 verantwoordelijk voor de technologie in de wijnkelder. De moderne wijnkelders zijn ingericht op de productie van frisse en fruitige wijnen. De druiven worden handmatig geplukt en ondergaan een zorgvuldige en zachte persing en een langzame koele vergisting in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt vervolgens 8 maanden in de roestvrijstalen tanks op zijn gisten.

Deze wijn biedt in het glas een helderrode kleur met in de neus een aantrekkelijk bouquet van rode kersen, bessen en getoast hout. De smaak is bijzonder zacht van structuur en lichte tannines, mooi in balans met de aanwezige fruitzuren.