In het uiterste noorden van de Weinstrasse in de Pfalz ligt het wijnbedrijf van Axel Neiss. In 1959 nam zijn vader Ludi Neiss het boerenbedrijf van zijn ouders over. Toen was dit een gemengd bedrijf met vee, akkerbouw en fruitteelt. In de jaren ’70 schakelde Ludi en zijn vrouw over op de teelt van druiven en de productie van wijn. Nadat zoon Axel in 1997 zijn oenologie opleiding in Geisenheim had afgerond, nam hij het stokje weer over. Weingut Neiss hoort nu bij de top in de Pfalz.

Axel bracht dan ook fundamentele verbeteringen aan; hij koos uitmuntende wijngaarden in de Pfalz Hij experimenteerde met nieuwe druiven- variëteiten en past de modernste technieken in wijngaard en wijnkelder toe. In 2014 is de nieuwe wijnmakerij in gebruik genomen waarin hij ook zeer veel kleine percelen apart kan vinifieren. Zo kan Alex tot in detail de maximale kwaliteit uit zijn wijngaard/druif combinatie halen. Uit zijn kelder komen alleen bijzondere en zuivere wijnen waarmee hij geregeld wordt bekroond.

Deze fruitige biologische Cabernet Franc van Weingut Neiss is zeer geschikt voor een aromatische Glühwein. Door deze wijn op te warmen komen de aroma’s van de wijn, die doen denken aan rode vruchten, nog meer tot uitdrukking en zorgen voor een prachtige harmonie met de kruideningrediënten. Echt een Glühwein voor fijnproevers.