De Longmorn Distillery Label, uitgebracht door Gordon & MacPhail, is een uitzonderlijke whisky die zich kenmerkt door zijn rijke fruitigheid, verfijnde kruiden en subtiele sherryinvloeden. Deze prachtige dram is in 2020 gebotteld met een respectabele leeftijd van vijftien jaar. Een zorgvuldige samenstelling van first-fill sherry- en refill bourbonvaten heeft geleid tot een complexe en uitgebalanceerde smaakervaring.

Geschiedenis en Productie:
De oorsprong van de naam Longmorn vindt zijn oorsprong in de gelijknamige boerderij, waar de whiskydistillatie haar aanvang nam. Opgericht in 1894 door John Duff en zijn twee partners, werd de distilleerderij al snel een prominente speler in de industrie. Ondanks de uitdagingen van de recessie werd Longmorn in 1897 overgenomen door James Grant, die ook het management voerde over andere distilleerderijen. De productiecapaciteit groeide gestaag, met de installatie van meer stills en een uitbreiding van het assortiment vaten voor de rijping van de whisky. Longmorn geniet een reputatie als “Speyside’s best kept secret”, gewaardeerd om zijn stevige Speyside karakter en zijn bijdrage aan vooraanstaande blends.

Kenmerken en Karakter:
De whisky, met zijn gouden kleur, opent de neus met verleidelijke aroma’s van gebakken zoete appels, sinaasappelzeste en warme herfstige specerijen. Bij het proeven ontvouwen zich tonen van gestoofde bessen, gemalen zwarte peper en een subtiele hint van donkere chocolade. De afdronk is zacht en blijvend, met delicate tonen van getoast eikenhout die de smaakervaring afronden.

Eigenaarschap en Erfgoed:
Momenteel in het bezit van de Chivas & Glenlivet Group, die deel uitmaakt van de Pernod Ricard Groep, blijft Longmorn een symbool van vakmanschap en traditie. De ligging aan de rand van de vruchtbare regio Larch o’Moray, met zijn gunstige microklimaat en overvloedige turfvoorraden, draagt bij aan de unieke smaakprofielen die de distilleerderij produceert.

De Longmorn Distillery Label, gekoesterd door kenners over de hele wereld, belichaamt de tijdloze kwaliteit en het erfgoed van Schotse whisky. Met zijn uitnodigende aroma’s, complexe smaken en zijdezachte afdronk, is deze whisky een must-try voor liefhebbers van verfijnde Schotse single malts.