The Bernard Series heeft zijn naam te danken aan Bernard Podlashuk, de perfectionistische wijnmaker die niet tevreden was tot de wijn helemaal perfect was. De pinotage is het handelsmerk van Zuid-Afrikaans. Bijzonder is dat de druiven zijn aangeplant in de vorm van bosjes, bush vines, dus niet op draden. De natuurlijke schaduw van de bladeren zorgt voor een perfecte, geleidelijke rijping.

Na een strikte handmatige selectie van de beste druiven wordt de wijn vergist op open houten vaten, waarbij de kap dagelijks wordt gebroken, om te zorgen voor een goed contact tussen schillen en gistende wijn. Dat zorgt voor veel kleur en een mooie kracht. Vervolgens rijpt hij op barriques van Frans eiken, waarvan de helft nieuw.

De Bellingham Bernard Series Bush Vine Pinotage heeft een mooie intense geur, prachtige tonen van de opvoeding op hout en heel veel fruit aroma’s zoals die van frambozen, pruimen en krenten. De smaak is krachtig, donker en intens, maar heeft ook voldoende frisheid en zuren. Oftewel een typische kwalitatief hoogstaande Zuid-Afrikaans stevige rode wijn.