Château Carignan is een prachtig landgoed geworden van 150 hectare, waarvan 65 hectare beplant met uitzonderlijke wijnstokken. Gelegen op enkele kilometers van Bordeaux, op de “Rechteroever”, in Carignan-de-Bordeaux, produceert Château Carignan wijnen van wijnstokken die krachtig groeien op de klei-kalksteenhellingen bedekt met steenachtige rivierafzettingen en op het zuiden en zuidwesten gericht zijn. Het grootste deel van de wijngaard is beplant met Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.

Deze “Prima” is een monocépage wijn op basis van 100% Merlot. Voor deze wijn is het oogstmoment cruciaal en worden de druiven enkel bij optimale rijpheid geplukt. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt 18 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten.

De neus biedt tonen van geroosterd, koffie, vanille en leer evolueert naar aroma’s van zeer rijp zwart fruit. Mooie complexiteit op basis van een prachtige diversiteit aan aroma’s van zwart fruit. De mond is rijk en gestructureerd, perfect in balans met goed ontwikkelde tannines en een goede lengte. Geniet ervan tussen de 16 en 18°C. Deze wijn kan nu gedronken worden of tot 15 jaar na de oogst bewaard worden.