Nicolas Rossignol werd geboren in 1974 als de 5e generatie wijnbouwers in Volnay. Hij maakt de vinificaties sinds 1994 op het familielandgoed ROSSIGNOL-JEANNIARD.

Na zijn studies wijnmaken aan de middelbare school in Beaune, oefent Nicolas op verschillende landgoederen zoals Domaine JOSEPH VOILLOT in Volnay, Domaine LOUIS LATOUR in de Ardèche of Domaine du VIEUX TELEGRAPHE in Châteauneuf du Pape.

Ook in Zuid-Afrika bij BOSCHENDAL in 1995 en vervolgens in Bordeaux bij Château LA CARDONNE beheerd door Château LAFITE ROTHCHILD.

In 1997 creëerde hij zijn eigen landgoed van 3 ha in de dorpen Volnay, Pommard, Beaune, Aloxe-Corton en Pernand-Vergelesses.

In 1998 bedraagt ​​de omvang in totaal ongeveer 16 ha.

In 2005 komen er enkele nieuwe appellations met Savigny-les-Beaune 1ers Cru Fourneaux en Lavières en ook Beaune 1er Cru Clos du Roy.

In 2011 was er slechts één label « Domaine Nicolas Rossignol » met in totaal 30 verschillende appellations. De wijngaard verhuisde naar Beaune voor meer ruimte.

In 2014 verhoogt nog eens 1,5 ha op Pommard 1er Cru en Pommard de productie van het landgoed.

Voor 2016 is Nicolas van plan een nieuwe wijnmakerij te bouwen om goede wijn te kunnen blijven produceren. Het landgoed is vandaag ongeveer 17 ha groot.

Geografie: Gelegen in de Combe de Pommard, in de elleboog van Volnay. Middelgrote hoogte.
Bodem en milieu: Steile helling bedekt met kalkachtige aarde en veel rotsen. Zuidelijke blootstelling.
De wijnstok: Ongeveer 50 jaar oud.
De wijn: Exclusief gemaakt van «vin de goutte», deze wijn vertoont dunne en zijdezachte tannines die de kracht behouden die kenmerkend is voor het terroir van herkomst.