Domaine Agapé omvat ongeveer 10 hectare, verspreid over enkele van de beste wijngaarden van de Elzas, waaronder meer dan drie hectare grand crus. De wijnbereidingsfilosofie van Sipp is gebaseerd op een duurzaam en biologisch beheer van de wijngaard met als streven het karakter van de inheemse variëteiten van de Elzas in de wijnen naar voren te laten komen. In 2010 werd Vincent Sipp door de Franse wijnuitgever Bettane & Desseauve uitgeroepen tot één van de grootste ontdekkingen onder de opkomende wijnmakers en die belofte heeft hij het afgelopen decennium meer dan waar gemaakt.

Zoals gebruikelijk in de Elzas zijn de wijnen van Domaine Agapé mono-cépagewijnen. Oftewel: ze worden van één druivenras gemaakt en worden niet, zoals elders in Frankrijk, benoemd naar de naam van de regio of het dorp waarin de productie plaatsvindt, maar naar de naam van het gebruikte druivenras. Of het nu gaat om de mono-cépagewijnen of de drie grote grand crus van Domaine Agapé, het is altijd een zoektocht naar balans en consistentie.

Deze Agapé Crémant is een mousserende wijn die wordt gemaakt volgens de klassieke methode champenoise op basis van Chardonnay, Pinot Blanc en Pinot Noir. De druiven worden 100% op het eigen domein verbouwd volgens Agapé’s lage-interventiefilosofie, gedreven door de cycli van de natuur en met de hand geoogst om maximale frisheid te behouden.

Bleke gouden kleur. De bubbels zijn fijn en regelmatig. Zeer frisse neus met aroma’s van wit fruit (peren, appels), perziken of abrikozen, tonen van gedroogd fruit, witte bloemen en brioche. In de mond treffen we dezelfde fruitige frisheid aan terwijl we het zachte ronde volume van de wijn en zijn delicate bruisen proeven.