Domaine Agapé omvat ongeveer 10 hectare, verspreid over enkele van de beste wijngaarden van de Elzas, waaronder meer dan drie hectare grand crus. De wijnbereidingsfilosofie van Sipp is gebaseerd op een duurzaam en biologisch beheer van de wijngaard met als streven het karakter van de inheemse variëteiten van de Elzas in de wijnen naar voren te laten komen. In 2010 werd Vincent Sipp door de Franse wijnuitgever Bettane & Desseauve uitgeroepen tot één van de grootste ontdekkingen onder de opkomende wijnmakers en die belofte heeft hij het afgelopen decennium meer dan waar gemaakt.

Zoals gebruikelijk in de Elzas zijn de wijnen van Domaine Agapé mono-cépagewijnen. Oftewel: ze worden van één druivenras gemaakt en worden niet, zoals elders in Frankrijk, vernoemd naar de naam van de regio of het dorp waarin de productie plaatsvindt, maar naar de naam van het gebruikte druivenras.

Gelegen in de gemeente Riquewihr, in de Grand Cru, staan de wijnstokken voor deze Riesling Grand Cru Schoenenburg op diepe gronden (mergel en kalksteen) op een gemiddelde hoogte van ongeveer 260 meter. De helling is op het zuiden gericht waardoor de druiven relatief vroeg rijp zijn. De druiven worden handmatige geplukt waarna ze geperst worden en er een langzame gisting en rijping op de fijne droesem volgt.

Deze wijn heeft een goudgele kleur en een neus van zeer rijp fruit zoals wijnstokperzik en mooie minerale tonen. In de mond komt het elegante terroir tot uiting: lengte en vetheid worden ondersteund door een mooie zuurgraad. Een wijn die nu gedronken kan worden, maar men ook nog 10-15 jaar kan laten rijpen.