Van het Chateau naar the Stillery – 37,5% Vol. | 500ml
The Stillery’s Chateau de Vie, een vierdelige limited edition serie vintage eau de vie gedistilleerd uit verschillende partijen druiven pomace. Deze verfijnde dranken zijn 1 tot 4 jaar gerijpt op een selectie van sherry-, bourbon- en wijnvaten, Chateau de Vie is in veel opzichten vergelijkbaar met grappa. Deze circulaire sterke drank wordt gedistilleerd uit de zaden, stengels en schillen van verschillende druivensoorten die overblijven bij de productie van wijn in de stadswijnmakerij van Chateau in Amsterdam. De limited edition-collectie van Chateau de Vie is beperkt tot 500 flessen per jaargang. Proef de uitgesproken smaak en geniet van een heerlijk drankje dat perfect is voor speciale gelegenheden.
Grappa of Eau de Vie?
Als we ons verdiepen in de geschiedenis van The Stillery’s Chateau de Vie, is het van belang om eerst bekend te raken met de Italiaanse aperitivo met de naam grappa. Grappa is een afvalvrij, circulair destillaat. De drank is namelijk gemaakt van de schillen, zaden en stengels van druiven, ook wel bekend als pomace. Dit zijn de overblijfselen van de productie van wijn. Na het persen van de druiven voor het maken van wijn, wordt de pomace gefermenteerd en gedistilleerd om grappa te creëren. De meeste grappa’s zijn helder en ongerijpt, hoewel donkere, vatgerijpte grappa’s steeds populairder worden.
Grappa wordt verondersteld te zijn uitgevonden in de Alpenregio van Noordoost-Italië in de tijd van het Romeinse Rijk. Tegenwoordig dicteert de Europese wet dat grappa uit Italië, San Marino of Zwitserland moet komen. Dat wil niet zeggen dat andere Europese wijnlanden geen gedistilleerde dranken produceren die zijn gemaakt van de restanten van het maken van wijn. In Frankrijk resulteerde dit tot de drank “Eau de vie” die weer de naam “Marc” heeft gekregen. In Portugal wordt het “Bagaço” genoemd. Sinds Amsterdam zijn eigen wijnmakerij heeft met de naam “Chateau Amsterdam”, maakt The Stillery zijn eigen versie van de Pomace Brandy onder de naam The Stillery’s “Chateau de Vie”.
The Stillery tip: voeg in plaats van grappa een scheutje Chateau de Vie toe aan je espresso om een heerlijke caffè corretto te creëren.
The spirit of Christmas
Nog op zoek naar het perfecte kerstdrankje? Probeer dit jaar eens iets anders en ga voor The Stillery’s Chateau de Vie! Grappa, of in dit geval eau de vie, zijn gemaakt om van te nippen op koude winteravonden. Deze dranken zullen je verrassen met een rijke smaak die zowel complex als uitnodigend is. Onze beperkte productie in kleine batches zorgt ervoor dat elk van de 500 flessen van de hoogste kwaliteit is, en we hopen dat jij er net zoveel plezier aan beleeft als wij hebben gehad bij het maken ervan. Dus hef het glas en proost op la dolce vita. Salute!