Zorgvuldig wijngaardbeheer gecombineerd met uitzonderlijk terroir levert fruit van uitstekende kwaliteit op uit de Quartz Stone wijngaard. De druiven worden handmatig geoogst in de koele ochtenduren om de complexiteit en karakter van de druif zo goed mogelijk te behouden.

Na het persen wordt 90% van het sap gefermenteerd in nieuwe Franse vaten van 225 liter. De resterende 10% gaat in een RVS tank (een QS Noblot tank om precies te zijn). Tijdens de rijping blijft het sap in contact met de droesem voor optimale extractie van de aroma’s. Om de hoogwaardige kwaliteit van Quartz Stone Chardonnay te onderstrepen worden de flessen voorzien van een hoogwaardige natuurlijke kurk.

In het glas valt de citroengeel-groene kleur op. De wijn biedt een scala aan ingewikkelde aroma’s van citrus, witte perzik, kaneelkruid en brioche. Duidelijk citrusfruit, groene appel en perzik evolueren in het midden van de mond, gevolgd door een lange afdronk van fijne abrikozenconfituur en amandel. Tikkeltje romig ook.