Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed met de hoofdzetel in Franschhoek maar actief op meerdere plekken in de West-Kaap. De beroemde wijnmaker Marc Kent is een echte Zuid-Afrikaanse wijnmaker, maar heeft ook een zwak voor Frankrijk wat terug te proeven is in zijn wijnen.

The Chocolate Block is een krachtige blend van 71% Syrah, 11% Grenache, 9% Cinsault, 8% Cabernet Sauvignon en 1% Viognier. De druiven voor The Chocolate Block groeien met name op de beste wijngaarden van Swartland. De steenachtige bodems met graniet en leisteen zorgen voor een volle smaal. Nadat de druiven met de hand geplukt zijn gaan ze 12 maanden op houten vaten.

Het resultaat is een fruitige geur van rijpe pruimen en zwarte bessen, maar ook drop, zoethout, viooltjes en natuurlijk wat chocolade. Je proeft rode kersen, zwarte olijven, donker fruit en een fijn zuurtje. Daarna volgt wat tabak en peper. Een mooie, volle en soepele wijn met een lange afdronk.

Wijnrecensent Tim Atkin gaf de 2019 editie een score van 92 van de 100. Nu drinken mag, maar je kunt deze wijn ook zeker nog een paar jaar bewaren.