Greywacke, vernoemd naar het sedimentair gesteente dat kenmerkend is voor het grootste deel van de bodem in het gebied, is een label dat is opgericht door Kevin Judd, die 25 jaar lang als wijnmaker bij het wereldberoemde wijnhuis Cloudy Bay actief was. De wijnen worden gemaakt bij Dog Point Winery van eersteklas fruit dat Judd haalt uit volgroeide wijngaarden in de Marlborough-regio.

De druiven voor deze klassieke Nieuw-Zeelandse Sauvignon komen uit de zuidelijke valleien van Marlborough, de Awatere-vallei en de Wairau-vlaktes. Eenmaal in de wijnmakerij vindt de fermentatie plaats in roestvrijstalen tanks waarbij een deel afzonderlijk wordt gefermenteerd met behulp van wilde gisten. Waar mogelijk streeft Judd naar een minimale interventiebenadering bij het maken van wijn om het terroir en de typische kenmerken van de variëteit door te laten schijnen in de afgewerkte wijn.

De neus opent met intense hints van meloen, papaja en witte perzik, evenals groene paprika en gedroogde kruiden. In de mond is er een overheerlijke frisheid, lichte body en goed afgeronde textuur dankzij de praktijk van het vergisten van een kleine hoeveelheid van de wijn in eikenhouten vaten.