Wagram is pas sinds 2007 de officiële naam van het Oostenrijkse wijnbouwgebied waar wijnhuis Kolkmann zich bevindt. Dit gebied heette voorheen Donauland. De Donau stroomt namelijk midden door het gebied. De geologische en klimatologische omstandigheden maken Wagram tot een ideaal typisch wijnbouwgebied. De bodem – een stuifmeel van löss aan de oevers van de oerzee – is rijk aan fossielen en mineralen. Daarnaast is er de invloed van het klimaat met zeer warme zonnige dagen is in wisselwerking met de koele nachten. Deze omstandigheden geven de wijnen hun eigen unieke kenmerken.

De Ried Scheiben in Fels am Wagram is een van de toplocaties in de regio. De locatie ligt op het zuiden. Hier vind je diepe löss – de lösslagen zijn tot 20 meter diep – met een zeer hoog kalkgehalte van 40%.

Het vinificatie proces is erop gericht frisse wijnen met levendig fruit en een evenwichtige complexiteit te produceren. Dit wordt o.a. bereikt door de temperatuur tijdens de fermentatie te controleren aan de hand van een vooraf bepaalde temperatuurcurve.

Deze Roter Veltliner is licht geelgroen. In de neus biedt deze wijn malse weidekruiden, frisse peertoets en iets aangenaam rokerigs. In de mond proef je een verfrissende wijn met fijn geïntegreerde zuren en een evenwichtige complexiteit. Deze wijn laat zich goed combineren met diverse spijzen (koude voorgerechten, asperges, fijne vis- en gevogeltegerechten, Aziatische gerechten en milde kazen zoals Goudse).