Bodegas Pedro Escudero heeft zich in minder dan 20 jaar tijd gemanifesteerd tot een van de bestsellers uit de Rueda-streek. Met moderne labels, die representatief zijn voor de stijl van de wijnen, heeft de Escudero-familie in korte tijd vele Verdejo-harten gestolen.

De Cuvee Especial is het vlaggenschip van dit wijnhuis en wordt alom geroemd. De druivenstokken voor deze wijn zijn minimaal 40 jaar oud waardoor er veel terroir in de wijn zit. De complete oogst word handmatig gedaan en enkel in de nacht. Door de koelte van de nacht blijft de kwaliteit van de druiven op zijn best. De persing gebeurd zeer zorgvuldig zodat alleen het beste sap voor deze Finca Valdelagunde word gebruikt.

Bijzonder aan deze Verdejo is dat een deel van de wijn op nieuwe Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten rijpt. Hierdoor krijgt deze Verdejo een rijke, goudgele kleur en vertoont hij tranen in het glas. In de geur is deze witte wijn intens en complex met veel fruit. De smaak is rijk en romig met tonen van wit fruit, vanille en een beetje anijs.