De Apostelhoeve is het oudste wijndomein van Nederland en is gelegen op de Louwberg, in het prachtige Jekerdal. Sinds 1973 worden op deze zuidoost helling door de familie Hulst druiven geoogst en tot intens fruitige wijnen verwerkt.

De Cuvée XII is een compositie van 40% müller-thurgau, 30% auxerrois en 30% pinot gris. In de geur bloemige tonen en zacht fruit zoals abrikozen, vijgen en een vleugje peer evenals tropisch fruit zoals mango en passievrucht plus een toetsje muskaat. De smaak is levendig, licht kruidig met amandel, noten en een lichte pétillant. Mineraliteit, zuren en een uiterst aangenaam ‘zoetje’ zorgen voor veel spanning en drinkplezier.

In De wijngids van Cees van Casteren hebben de drie Nederlandse Masters of Wine de Apostelhoeve Cuvée XII 2019 geselecteerd als één van de 400 lekkerste wijnen onder de 25 euro. Daarmee is de Cuvée XII de enige Nederlandse wijn in de lijst.

De wijnen van Apostelhoeve zijn inmiddels zo populair dat de vraag het aanbod overtreft. Als jarenlange trouwe afnemer beschikt De Ware Jacob over een ruime allocatie en voldoende voorraad.