Domaine Agapé omvat ongeveer 10 hectare, verspreid over enkele van de beste wijngaarden van de Elzas, waaronder meer dan drie hectare grand crus. De wijnbereidingsfilosofie van Sipp is gebaseerd op een duurzaam en biologisch beheer van de wijngaard met als streven het karakter van de inheemse variëteiten van de Elzas in de wijnen naar voren te laten komen. In 2010 werd Vincent Sipp door de Franse wijnuitgever Bettane & Desseauve uitgeroepen tot één van de grootste ontdekkingen onder de opkomende wijnmakers en die belofte heeft hij het afgelopen decennium meer dan waar gemaakt.

Zoals gebruikelijk in de Elzas zijn de wijnen van Domaine Agapé mono-cépagewijnen. Oftewel: ze worden van één druivenras gemaakt en worden niet, zoals elders in Frankrijk, benoemd naar de naam van de regio of het dorp waarin de productie plaatsvindt, maar naar de naam van het gebruikte druivenras. Of het nu gaat om de mono-cépagewijnen of de drie grote grand crus van Domaine Agapé, het is altijd een zoektocht naar balans en consistentie.

Deze Agapé Pinot Gris heeft een mooie geelgouden of zelfs amberkleur. In de neus is deze wijn minder intens dan sommige andere wijnen uit de Expression range, maar daar staat een grote aromatische complexiteit tegenover. Verwacht aroma’s van bosbodem, verbrande wijnranken, paddenstoelen, mos, gedroogd fruit, abrikoos, honing, bijenwas en peperkoek. Even kort decanteren brengt de rijkdom nog meer tot leven. De smaak is levendig en rond met licht zoete tonen, maar altijd ondersteund door een heerlijke frisheid.

Als meest aromatische witte wijn uit de Expression range kan deze wijn ingezet worden bij gerechten waar ook rode wijnen bij geserveerd kunnen worden. Denk aan wild, kalfsvlees, varkensvlees en gevogelte, vooral wanneer ze geserveerd worden met rijke sauzen. In de Elzas past hij perfect bij de regionale varkensvlees- en aardappelspecialiteit Baeckeoffe. Zijn vele kwaliteiten maken Pinot Gris ook tot een heerlijke aperitiefwijn.