Domaine Les Pierres Ecrites ligt in de buurt van Montlouis sur Loire, ingeklemd tussen de Loire en de Cher. Het gaat om slechts om 8 hectare waar Coralie en Anthony met name Chenin Blanc verbouwen (5 hectare) en daarnaast Gamay, Malbec, Grolleau, and Cabernet Franc.

De wijnstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud. In elke 2e rij wordt gras geplant terwijl de bovengrond in de andere rijen wordt bewerkt om de ontwikkeling van de oppervlaktewortels te controleren. Er worden geen chemicaliën gebruikt. Coralie en Anthony doen al het werk aan de wijngaard met de hand (ontknoping, bladstrippen). De opbrengst wordt beperkt tot 30 hl/ha.

De druiven worden met de hand geoogst en vervoerd in kleine kratten om ervoor te zorgen dat ze intact aankomen. De sites worden afzonderlijk gevinifieerd met de natuurlijke gisten die op de druiven aanwezig zijn. De vrucht wordt licht geperst en er wordt zo min mogelijk sulfiet gebruikt (een beetje is wel nodig voor de houdbaarheid van de wijn). Biologische certificering is aanstaande en bovendien zijn alle wijnen veganistisch. Minimale interventie wijnbereiding: inheemse gisten, geen klaring, minimale of geen filtratie.

Het eindresultaat is een Chenin met geconcentreerde aroma’s van citrusvruchten en witte bloemen die zich vermengen met fijne houtachtige tonen. Het geheel is harmonieus met een mooie mineraliteit typisch voor het terroir van Montlouis-sur-Loire. Deze wijn heeft lengte en een mooie afdronk.

Dit is wat Harold Hamersma toevoegde aan zijn score van 9,5:
“Waar kleine broer Petits Boulays direct, zonder aarzelen en als een streep op de streep afgaat, waaiert Empreintes uit, meandert, en haast zich niet om via verschillende uitstapjes richting afdronk te bewegen. In pure kalmte, slow wine, de natuur vorsend. Wat gevulder, wat bedaagder, wat wel overwogener. Verbinding leggende zuren. Tussen peer en honing die zoet te lijken inzetten maar zuiver en fris presteren. Tussen witte perzik en appel. Tussen de walnoot en het zacht. Tussen de laatste slok en het volgende glas”