Het weingut Groebe ligt al ruim 250 jaar in het midden van het dorp Westhofen. Onder het plein voor de kerk ligt een wijnkelder, die er vrijwel hetzelfde uit ziet als 100 jaar geleden. Hier vind je slechts houten foeders en geen RVS. De familie Groebe verbouwt druiven op de beste hellingen van Westhofen. Dat zijn Aulerde, Morstein, Rotenstein, Steingrube en Kirchspiel. Na een persing in een moderne pneumatisch pers, is de rest van het wijnmaakproces hier traditioneel. Maar wel op basis van gedegen kennis en ervaring. Het levert fantastische en langlevende wijnen op.

De eigenaar Herr Groebe is zeer bescheiden. Pas de laatste jaren treed hij wat meer naar buiten, terwijl de man al jaren een vooraanstaand lid is van de VDP. (De vereniging van gerenommeerde wijnmakers). Een trffend citaat van Jancis Robinson over de bescheiden en uitstekende wijnmaker Friedrich Groebe: “Mention the village of Westhofen in Rheinhessen and wine enthusiasts will smack their lips in anticipation of fine Riesling wines from such stellar producers as Klaus Peter Keller or Philipp Wittmann. To some, Friedrich Groebe may not have the same ring to his name, but that says more about the modesty of the man than the quality of his wines”. En zo is het! Lang verhaal kort: we hebben hier met de top van Duitsland te maken.

Zoals je mag verwachten van een Grosse Lage zijn de druiven voor deze top Riesling afkomstig van de beste hellingen en hebben ze een heel eigen van karakter. De Riesling druiven gebruikt voor deze wijn zijn expressief en intensief met een bijzonder rijpingspotentieel. Op de Kirchspiel hellingen zijn deels ongeënte druivenstokken te vinden.

Deze Riesliung is lichtgeel van kleur. Boeket van abrikozen en perziken, wat vanille en een lichte honinggeur, gekoppeld aan een uitgesproken mineraliteit en een prachtig samenspel van zoetheid en zuurgraad. Fris en fruitig, bezielende zuren, aangename zoetheid, een spel voor de zintuigen. De afdronk is zacht en persistent. Al met al een intense, complexe, karakteristieke, minerale riesling.